keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9

Paavo
Favory IV Rusalka
Ruuna
Lipizza
2008

Tämä nuori herra saapui minulle täysin sattumalta. Olin töissä tällöin kangasalla eräällä tallilla jonne tämä kyseinen otus tuli kyläilemään. Ensin totesin että ompas ruma otus, en ikinä ostaisi valkoista hevosta. No sitten minut laitettiin sinne selkään ja totesin että jessus mun on pakko saada tämä omaksi. Sattumalta tämä ruuna oli myynnissä ja soitin omistajalle, jolle esitin sitten tarjouksen. Tarjous hyväksyttiin ja näin alkoi meidän yhteinen taival.




1.2.2014 Paavo haettiin kotiin. Yhteinen taival alkoi melko rajusti ja hevonen pitikin ensin saada kuntoon. Sillä kävi eläinlääkäri, hieroja, kengittäjä. Kun nämä saatiin kuntoon alettiin rakentamaan luottamusta. Paavolla oli kuitenkin erittäin vahva pakoreaktio ja pakenikin aina kun oli jotakin uutta ja jännää. Hevonen ei myöskään luottanut ihmisiin ja oli omassa kuoressaan sulkeutuneena. Yleensä nökötti paikoillaan surullisena ja maansa myyneenä. Pienikin kolahdus tai nopea käden nosto sai tämän pakokauhun valtaan. Raipasta puhumattakaan.



Nyt melkein kahden vuoden jälkeen... En enää lähtisi luovuttamaan mistään hinnasta. Hevonen luottaa minuun kuin kallioon, vaikkakin edelleen saattaa silloin tällöin saada pieniä sätkyjä "pelottavista" asioista. Hieman varautunut tämä otus on vielä ratsastaa mutta ei mitään verrattuna siihen mistä aloitimme.



Hieman ollaan nyt päästy tässä kisailemaan ja treenaamaan. Nyt onkin tavoitteena ottaa itseään niskasta kiinni ja suunnata oikeasti sinne seura HeA radoille... Ongelmia tuottaa jatkuvat sateet jonka seurauksena kenttä on aivan liejua. Paavolla on myös menossa laihis kuuri joka puree toivottavasti ennen kesää :). Oma ratsastukseni on ottanut takapakkia ponin riekkuessa ratsastaessa, siihen tarvitsen enemmän psyykkistä ja henkistä valmennusta ja tietenkin rohkean tsemppaajan. Onneksi se löytyy todella läheltä.



Rakas oma mussukka <3 En vaihtaisi päivääkään, enkä antaisi sinua enää mistään hinnasta pois<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti