sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Tallipäivä

Eilen  lähti Repen tamma kaveri takaisin kotiinsa. Illalla sitten pääsivät omat talliin yöksi nukkumaan. Repellä olikin ensimmäinen yö tallissa ja se meni ilmeisen hyvin. Menin itse aamusta tallille kun tytöt lähti salille ja sovittiin että menen sitten aamusta ensin Paavolla ja sitten kun tytöt tulee niin viedään hepat ulos.

Noo aamusta siinä annoin hepoille nökköset heinää talliin ja menin laskemaan tarhoihin vesiä. Totesin ettei tässä nyt mikään kiire ole kun tallissa oli niín rauhallista. Pientä hörinää kuului silloin tällöin kun käveli ohi. Inkeri tiesi että aamulla kuuluu saada kiveinnäis annos :).

Samalla laskin vettä hepoille talliin. Vesien jälkeen hain Paavon kamat ja laittelin sitä kuntoon. Repe katseli viereisestä karsinasta tarkkana mitä tuolle "isoveikalle" oikein tehdään. Paavo oli ihanan hyvän tuulinen ja ajattelin että tästä voikin tulla ihan kiva ratsastus tuokio.Mentiin kentälle joka onkin älyttömän hyvässä kunnossa tällähetkellä... (vesi sateita odotellessa) Aloiteltiin kunnon alkukäynneillä jonka jälkeen vielä työstettiin neliöllä etu ja takaosakäännöksiä molempiin suuntiin. Viimeksi vaikeat etuosakäännökset olivat tänään helppoja :o. Osaa tuo hevonen taas yllättää omistajaansa. Sitten mentiin hieman neliöllä ravia niin että kulmiin koottiin ja tehtiin takaosa käännös josta lähdettiin "keskiraviin" (yritettiin ainakin) ja taas kasaus kulmaan. Totesin nopeasti että tämä on vielä liian haastavaa meille ja siirryttiin ravailemaan uralle kevyttäravia. Tällä kertaa lävistäjät keskiravilla ja päätyihin ympyrät harjoitusravissa.

Vuorossa olikin sitten laukka jota tänään ei juuri työstetty mentiin muutama voltti kahdeksikko niin että keskellä käynnin kautta vaihto. Ne sujui melko hyvin tosin siirtyminen käyntiin olisi saanut olla huolellisempi. Lopuksi muutamat keskilaukat ja sitten taas ravia keventäen ja höntsäillen.

On se kiva harrastaa kun pääsee vihdoin opettelemaan jotain muutakin kuin perusasioita :D. Toki niissäkin on työstämistä viellä :).

Vein Patun talliin ja laittelin sen pois. Sitten annoin aamusafkat hepsuille mitä Inkku ainakin oli jo odottanut hyvän aikaa. Jäin sitten odottelemaan tyttöjä josko ne pian saapuisivat salilta kävin tekemässä kaikille ilta ja aamupalat valmiiksi, mutta tyttöjä ei vaan kuulunut. Päätin että noh vien hepat ulos yksin ei se nyt mitenkään ihmeellistä ole :). Ensin Inkku, jonka aikana ella jo sekosi tallissa noh sitten Ella ulos. Hän kuitenkin oli sitä mieltä ettei tarvitse riimua joten jouduin hänelle selittämään hieman kovemmin ottein että kyllä riimu laitetaan :). Sitten Repe joka puhisten meni tarhaansa, hienosti kuitenkin sekin kulki. Ja viimeisenä Patu joka osaakin jo käyttäytyä vallan mallikkaasti.

Noin nyt on hepat pihalla sitten karsinoiden siivous... HUOH aloitin Paavosta joka oli noh se oli keskeltä märkä ja purut oli reunoilla... sieltä siis lähti kivasti märkää tavaraa pois. Sitten Repen boxi, se oli siisti pari kasaa ja pari pissaa. Myös Inkku on perus siisti karsinassa joten sekin oli simppeli putsailla. Mutta se viimeinen karsina ELLA MURRR siellä oli kikkare siellä ja toinen täällä kusta myös siellä ja täällä. Kaiken kruunasi vielä se että ne kaikki oli myllätty sekaisin sinne.... AAARH onko se tuo reuna karsina jossa on vikaa kun siellä on ollut aina ne sottaset otukset :)

Noo sitten oli mun osuus tehty menin vielä kampaamaan Repen joka oli kesän laitumessa unohdettuna :DD Nyt se ei näytä enää niin metsäläiseltä :). Sitten hiukan juoruttiin tyttöjen kanssa ja lähdin kotiin tekemään ruokaa :).

Seuraava päivitys tulossa sunnuntain tunnilta (mahdollisesti jo torstai perjantai tallivuorosta saattaa tulla jotakin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti