perjantai 28. lokakuuta 2016

Miten käy kun hevonen on viikon rokotus lomalla

Hepat tosiaan rokotettiin tuossa viimeviikon keskiviikkona ja Paavo saikin vapailla melkein seitsämän päivää. Kuitenkin jo "loman" puoli välissä alkoi olla havaittavissa pientä latausta. Nimittäin taluttaessa piti hyppiä pystyyn ja muutenkin oli kovin malttamaton joka asiassa. Myös pikku repe alkoi tuossa maanantaina osottamaan että olisi kiva touhuta jotain ja riehui sitten tarhassaan.
Eka talvi meillä

Paavo pääsi keskiviikkona ensi kertaa töihin ja varauduinkin jo lentävään lipizzalaiseen. Muistin tällä kertaa oikein hyvin pitää pohkeen kiinni ja kantapään alhaa. Päässäni oli vain "ratsasta jalalla, pidä tuntuma kevyenä". Kerran tunsin kuinka ulkopohje ei mene läpi ollenkaan ja padam sieltä tarjoiltiin jo pukkia... Potkaisin pukissa molemmilla jaloilla vihaisesti ja matka jatkui niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hetken meni taas ihan hyvin, kunnes laukassa alkoi olla vauhtia. Koitin saada hevosen hallintaan ja tällä kertaa jouduin kiskaisemaan molemmista ohjista mutta mitään ei tapahtunut... Lyhyen sivun päädystä lähti peräkkäin pari tasajalkaloikkaa joiden jälkeen sain hevosen raviin. Hetken keräsin istuntaani kasaan ja sitten taas jatkettiin. Loppu menikin sitten ilman suurempia kommelluksia.

Torstaina mulla oli tallivuoro ja siihen piti sisältää Patun ratsastus. Aloitin sillä että siivosin karsinat tai siis kaksi karsinaa koska tytöt siivosivat Inkun karsinan ja Kirsi Ellan karsinan. Sitten mentiinkin jo ratsastamaan ajattelin että hyödynnetään energiat ja laitetaan kanget päähän ja jumppaillaan.

Taasen aloiteltiin varovaisesti josko siellä olisi pommi alla, mutta yllättävää kyllä ei ollut. Jouduin ihan hetken jo pyytämään reippaammin eteen. Pian laiskuus vaihtui töhinään mutta hevonen oli silti rento ja keskittynyt. Ravi oli rentoa letkeää mutta eteenpäin pyrkivää. Minulle jäi siis tehtäväksi kääntää asettaa ja suoristaa :D Miten helppoa kun hevonen liikkuu yhdessä ratsastajan kanssa. Ei tehtykkään mitään erikoisuuksia sillä nyt halusin vain nauttia kivasta ratsastuksesta. yksi laukan vaihto otettiin, ja pari väistöä myös. Oivalsin myös taas pitkästä aikaa että kun nuo kantapäät on alhaalla ja pohje kunnolla kiinni niin harjotus ravikin sujuu vallan helposti. HUIPPUA! Miten ne perus asiat aina pääseekin jotenkin unohtumaan. Lopuksi ihan viimeisenä tehtävänä päätin kokeilla miten sujuu raviväistö joka on ollut lähinnä kylki myyryä. Paavo jälleen yllätti ja sieltä tuli YKSI HIENO VÄISTÖ ASKEL :) Juhuu huippu hevonen <3

Lauantaina mennään sitten maneesille jota onkin jo odotettu kuin kuuta nousevaa. Ihanaa päästä kuivaan ja lämpimään maneesiin täältä kuran sateen ja viiman keskeltä. Ella heppa tosin muuttaa sinne kuukaudeksi asumaan :O. Luxus elämää <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti