lauantai 8. lokakuuta 2016

sovituksessa satula

Eilen hain Paavolle Sydneyn koulusatulan sovitukseen 17/33. Ennakko ajatus oli että 17" on pitkä tuohon lyhyeen selkään. No tässä kuitenkin oli todella lyhyet paneelit joten selkään laittaessani se oli siinä ja siinä onko se sittenkään liian pitkä. Muutenkin se näytti istuvan oikein hyvin, kunnes katsoin satulaa sivuprofiilissa ja  totesin sen olevan liian leveä. Laitoin sitten romaanin alle ja ajattelin että kokeilen kuinka hevonen liikku tällä. Se liikkui nyt halukkaasti eteen päin eikä tahmaillut niin kamalasti kuin yleensä. Satula ei myöskään valunut eteen lapojen päälle jolloin Paavon lavat pääsivät liikkumaan hyvin.

No laiton sitten illalla vielä viestiä Mirkalle jos saisin sieltä ratkaisun ajatukseeni että mitä teen kun hevonen liikkuu hyvin mutta.. se leveys. Tultiin siihen tulokseen että kun Paavo on laihiksella niin tuo satula joka on nyt jo leveä niin mites sitten kun hevonen laihtuu lisää. Eli odottelemme tuon wintecin kanssa nyt massun pienentymistä ja lihaksien kasvua. Tarkoittaa sitä että mahdollisesti keväällä alkaa satulan metsästys niin ettei sinne tarvita mitään karvoja väliin.

Mutta nyt tiedetään että tuo sydney voisi olla silloin yksi varteen otettava vaihtoehto. Tosin luultavasti vielä kapeampana. Tällä hetkellä seuraava leveys sydneyssä on 31 uskon sen olevan liian kapea vielä tässä vaiheessa.

Mutta oli ihan huippua istua kunnon tukevassa nahkajakkarassa taas piiitkästä aikaa :) Jos nyt vielä siis hetken malttaa kitkutella tuolla ihan oklla :).

Mahtunee tähän samaan postaukseen... Tyttöset lähtivät tallinna horse showhun ja minä jäin tänne suomeen hoitelemaan mussukoita. Tänään on ohjelmassa hevosten aamupalat ja aidanrakennusta (langat kiinni ja paimen) sekä tietty patun ridausta :).  Ensi viikolla luultavasti lähtee Repen varsa kaveri kotiinsa takaisin niin saadaan hepat talliin. Sitten päästään Paavon muhkeasta karvaturrista eroon, kylmässä ulkotallissa kuivattaminen sekä hevosen että loimien on todella haaste. On siis helpompi klipata ja pukea kuin kuivatella ja huokailla :D.

Hauskaa syksyä kaikille, seuraava päivitys tulee luultavasti torstaina kun keskiviikkona taas ohjelmassa ratsastus tuntia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti