perjantai 21. lokakuuta 2016

Tallihommia

Eli nyt on sitten virallisesti tuo tallikausi avattu.
Maanantaisin tallin tekee inkun omistajat
Tiistaisin ellan omistajat
Keskiviikkoisin Inkun omistajat
Torstaisin minä
Perjantaisin minä
Viikonloppuisin ellan omistajat

Tämä järjestely on toimiva kaikilta osin ja hommat hoituu usein yhdessä porukalla. Pää vastuu on kuitenkin hyvä jakaa jollekin.

Eli eilen olikin ensimmäinen tallivuoro pitkään aikaan. Aloitin laittamalla vedet ulos tarhoihin. Vielä se onnistuu letkusta suoraan, mutta kun pakkaset alkaa niin saa taas kantaa. Samalla kun vesi valui siivoilin paavon karsinaa. Jossain vaiheessa tajusin että hepojen rehut pitää käydä tekemässä että ellan greenline ehtii turpoamaan.

Siinä samaan aikaan Ellan omistajat tulivat ratsastamaan. He siivosivat Ellan boxin itse. Samalla sain Inkun ja Repen boxit siivottua joten nyt oli kaikki siivottu. Essi lähti ratsastelemaan ja me mentiin Kirsin kanssa säkittämään heiniä.

Heinien kanssa menee kauan aikaa kun ne on kaukana tallista ja ne pitää kolmella reissulla kuskata tallille. Kaksin se kuitenkin sujui nopeammin ja päästiin patun kanssa kentälle käppäilemään.

Hepat siis rokotettiin keskiviikkona joten nyt otin meille hieman treeni lomaa. Aivot ja lihakset saavat levätä muutaman päivän :). Mentiin ihan riimun kanssa yhdessä käppäilemään kentälle ellan ja essin kaveriksi. Nyt minulla oli aikaa paneutua essin ratsastamiseen ja laitoin merkille että tyttö kyllä osaa jo paljon mutta...

Noo lapsi kun on niin unohtuu tuo ratsastaminen eli kovasti pitää muistuttaa että myös suoraan pitää ratsastaa ja myös käyntiä pitää ratsastaa. Huomasin myös kuinka yllättäen kääntämiset tuli hevoselle eli sille ei etukäteen kerrottu että kohta käännytään. Muutamasti se oikein säpsähti että vou:). Eli nyt pitää opetella huolellinen valmistelu. En ole pitkään aikaan essiä ehtinyt seuraamaan.

Sitten kun oltiin köpötelty niin vein paavon talliin ja otin repen ja inkun sisään. Annoin nökön heinää ja vein aamu heinät pihalle.

Sitten hepoille puurot ja kotiin :)
Tänään sitten taas jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti