maanantai 14. heinäkuuta 2014

viikonloppukisoja

Moikka,

Olin Lauantain ja Sunnuntaina katselemassa sekä koulu-, että estekisoja. Noh ensimmäisenä silmääni osui koulukisoissa ratsastus. Mietinkin että missä näille nuorille ja vähän vanhemmille opetetaan nyppimistä ja sahaamista. Olen ymmärtänyt että kouluratsastus nimenomaan on eleetöntä. Oli kamalaa katsoa kun hevosia sahattiin alas jonka jälkeen ei ollut enää harmoniaa eikä tasapainoa, kevyt kokonaisuus katosi :/. Ainoastaan muutama ratsukko jäi mieleen missä oikeasti RATSASTETTIIN, ei siis sahailtu, potkittu, nypitty yms.
Toki ymmärrän että joskus tarvitsee hieman nostaa kättä jarruttaakseen taikka nostaakseen hevosen päätä mutta jatkuvaa en kyllä ymmärrä. Nyt on pakko laittaa isot kiitokset omalle kasvattajalleni joka on tehnyt hienoa työtä ja opettanut eleetöntä ratsastusta, siltikin hevonen käyttää koko kroppaansa. Kiitos siis Mari Similä http://www.similanratsutila.fi/
Kuva lainattu netistä

Siirrytään siis estekisoihin. Täälllä oli kaunista, hallittua, suurimmalla osalla hallittua menoa. Olipas kiva katsoa iloisia hevosia iloisine ratsastajineen. Miksi Lauantain taso ei ollut tätä. Kisat meni hyvin ja kaikki pysyi selässä, ainakin radalla. Rata oli taas tehty hyvin ja hevosta ajatellen. Ratsastaja pystyi itse valitsemaan miten tien ratsastaa. Panostetaanko nykyään enemmän esteratsukoihin? Täällä näki jo ratsastusta ei nyppimistä sahaamista ei mitään. Ratsastus oli todella siistiä ja tiet hyviä pitkiä. Hevonen pyrittiin ratsastamaan esteelle suorana ja esteen jälkeen jatkettiin suoraan :).  Hienoa!

Kuva lainattu netistä

Kuvia kouluradoilta: http://essia.kuvat.fi/kuvat/2014/Seurakoulukisat+12.7.,+Valkeakoski/
Kuvia esteradoista: http://essia.kuvat.fi/kuvat/2014/Seuraestekisat+13.7.,+Valkeakoski/

Kiitos taas seuralle kivoista kisoista vaikka ei nyt itse päästy osallistumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti