tiistai 17. kesäkuuta 2014

Loimitus

Loimituksesta on nyt taas ollut kauheasti keskustelua ja montaa eri mielipidettä. Itse olen sitä mieltä että jos hevonen on herkkä kylmälle niin silloin sille laitetaan loimi tarpeen vaatiessa. Eihän ole kiva jos hevonen on kipeä ja kiukkuinen vain sen takia että on joutunut palelemaan. Toki on hevosia jotka eivät tarvitse loimea mutta kyllä kisa/käyttö hevosia pitäisi hoitaa sen mukaisesti että niille ei tule vammoja.

Hevosia on jalostettu eri käyttötarkoitukseen jolloin raskaammat hevoset kestää paremmin kuin sirot esim Arabit. Kun taas Suomen hevoset ja Shetlannin ponit ei välttämättä tarvitse takkia toki niistäkin löytyy herkempiä yksilöitä.

Olen useasti miettinyt Paavon loimitusta kun on ollut kylmää, mutta ei toistaiseksi ole viellä ainakaan ilmoittanut että sattuisi johonkin. Toki on ollut kankeampi ratsastaa kuin lämpimillä kesä päivillä. Nyt kun on kova tuuli ja sataa niin puen loimen. Ensi kuussa Paavo saa hieronnan ja sitten mietitään että tarviiko loimittaa useammin vai miltä hevonen hierojan käteen tuntuu.

Onneksi on ammattitaitoinen tuki ympärillä ja aina voi kysyä apua asiassa kuin asiassa.
Huomenna onkin taas Riitan valmennus josta tulossa kuvia. Nyt Laura ja Inkkukin osallistuu, toivottavasti Inkku on kiinnostunut työn teosta, nimittäin eilen se vain nökötti kentän nurkassa eikä suostunut liikkumaan :D.

Oppikaa lukemaan milloin hevosesi tarvitsee loimen ja milloin ei :). Ei niitä aikakausittain loimitella, vaan tarpeen tullen.

-saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti