lauantai 25. heinäkuuta 2015

Riitan valmennus 24.7.2015

Mentiin hieman siirtymisiä ja väistöjä. Saatiin oikein hyviä vinkkejä miten kannattaa jatkaa väistöjen opettelua. Meillä on ollut siinä kovasti ongelmia, kun Paavo ei osaa niitä.
Siirtymisiin saatiin myös uusia juttuja. Paavo jää vetämään kun alkaa edes suunnittelemaan siirtymisiä. No ensin kokeiltiin josko auttaisi vain olla jämäkkä ja puristautua lähelle hevosta. Tästä se vain alkoi kiskoa enemmän. Seuraavaksi kokeiltiin josko auttaisi että sille antaisi kaiken tilan edestä ja vain istunnalla siirtäisi käyntiin/raviin. Tämä sujui jo paremmin, toki kesti hieman kauemmin mutta muoto säilyi, eikä hevonen vetänyt vastaan.
Satula on hieman valunut eteen 

Pohkeenväistöjä Paavo jännittää kamalasti, koko hevonen menee ihan lukkoon ja koittaa paeta vaikeasta tilanteesta juoksemalla pois. Se ei kuitenkaan ollut vaihtoehto vaan niitä tehtiin rauhassa mutta sitkeästi. Jouduin antamaan kaiken sisäohjan pois, johtamaan ulkoohjalla ja puskemaan takaosaa uralle. Sieltä tuli jo muutamia ristiaskeleita :D Hienoa.


Riitan kommentteja:

Hevosesta on tullut vahva, jaksaa hyvin polkea ravia eteen. Laukka ei ollut kummoista mutta saattoi johtua liukkaasta pohjasta (joka jännitti minua hirveästi). Siirtymiset oli ok, muutama ihan hyvä. Ravi on kehittynyt paljon ja on kaunista sekä energistä. Siihen on tullut tahti. Väistöt alkoi sujumaan kohtalaisesti siihen nähden miten vaikeita ne oli alussa. Hevosesta näkyy vinous. Hevosella on käynti mitä sillä ei ole koskaan ennen ollut :).
Tässä on aika täydellinen hetki <3


Nyt jatketaan puurtamista siitymisten, väistöjen ja muodon säilyttämisen kanssa :D.
Omasta mielestäni hevonen on saanut Kaulaan lisää massaa on myös muuten energisempi ja iloisempi. ON MYÖS LAIHTUNUT <3 420kg kun viimeksi punnitsin :) vielä on matkaa alaspäin.
Tarvitsee myös muokata satulaa ettei se valu tuonne kaulalle. :)

Katsotaan riittääkö kaaren vaihto vai tarvitaanko karvaa väliin. Onneksi on muokattava wintec.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti