tiistai 20. tammikuuta 2015

hieman kurinpalautusta

Eilen päätin että nyt saa riittää Paavon sikailut. Laitoin ensimmäistä kertaa tänävuonna ratsihousut jalkaan ja lähdin asenteella treenaamaan. Kannukset ja saappaat jalkaan ja joka kerta kun hevonen mietti juttujaan niin tuli piikkiä kylkeen. Se oli melkonen tahtojen taisto mutta hevonen alistui hyvin.

Tänään jatkettiin, mutta oli niin kylmä (mukamas) niin en viitsinyt riisua toppahousuja jalasta. Menimme siis ilman kannuksia, samaan kaavaan kuin ennenkin. Olin aivan varma että hevonen käyttää tilaisuuden jälleen hyväksi. Olikin täysi yllätys kun Paavo oli rento ja miellyttävä ratsastaa.
Kovin se on etupainoinen ja tahmea. Annan sen kuitenkin anteeksi ja aloittelemme työnteon taas tauon jälkeen rauhaksiin. Oli kuitenkin kovin positiivista että pienellä kurinpalautuksella on suuri vaikutus. Tästä on kiva jatkaa.

Bissen kanssa ratsasteltiin n.40 min, kaikki askellajit läpi. Alkukäyntien jälkeen suunnittelin ravityöskentelyä, mutta poni oli sitä mieltä että laukataan. No en antanut ponin nostaa laukkaa vaan sitkeästi käskin sitä raviin. Bisse päätti hieman vastustaa ja pukitteli paikoillaan :D, hetken kuluttua myöntyi ja ravasi kaunista ja tasaista ravia. Hetkittäin hakeutuu ohjastuntumalle, ei toki kauaa jaksa eikä niinkään viellä ymmärrä. Tarjoilee ihan mielettömän hienoja pätkiä välillä. Laukka sujuu tosi hyvin, tykkää kovasti mennä. Oikea kierros paljon helpompi, mutta en vielä vaadi täydellisyyttä.

Kesää odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti