perjantai 23. tammikuuta 2015

Aamun mietteitä :)

Hevoskoulutus:
Nyt se on lähes varmaa, että minusta vihdoista viimein tulee alan "ammatti-ihminen". Lähden siis syksyllä opiskelemaan hevosia. Mielestäni tämä kuullostaa kovin hassulta koska omia ollut lähes 4-vuotta. En silti väitä etteikö olisi paaaljon opittavaa ja innolla lähdenkin laajentamaan tietotaitojani. Nyt olen satunnaisesti pitänyt ratsastustuntia eräälle sukulais tytölle ja olen todella yllättynyt miten nopeasti hän kehittyy :D.

Haaveena on ollut jo pitkään ponien ratsutus ja kilpailuihin vieminen. En vain ole kovin kilpailu henkinen ja hevoseni on tähän asti ollut melkoisen raakoja. Tästä syystä ei kilpailutuloksia viellä ole. Tuskin hetkeen tuleekaan. On kuitenkin ollut ihana työskennellä näitten nuorien ja osaamattomien ratsujen kanssa. Tulee niin hyvälle tuulelle kun hevonen tajuaa jotain uutta. Rosen kanssa kaikki oli ehkä kaikista hauskinta, koska hevonen oli ravuri ja oli käsittämätöntä miten hevonen oppi. Se oli hienoin ratsuni tähän mennessä jos ei oikeita jo koulutettuja lasketa.
lv, tamma, Rose Dream
Nyt on vuorossa Bisse, joka oppii ihan mielettömän nopeasti. Mennään jo pätkiä niin että jalat on alla ja koko kroppa käytössä. Kuvittelin tähän menevän vähintään vuoden. Ravit, laukat ja käynnit, sekä temponmuutokset sujuvat ongelmitta. Pakko silti sanoa että on meillä ongelmiakin :D Suitsien laittoa poni arastelee edelleen kovasti. Nyt menee kuitenkin jo riimu ongelmitta.

Toivottavasti saan paljon uusia ideoita koulutuksen myötä ja toki kaikki ponimaiset asiakkaatkin ovat tervetulleita, mutta mietin niitä sitten syksymmällä lisää kun opiskelut alkavat. En itseäni kuitenkaan pidä mitenkään taitavana, mutta sekin voi olla sitä itseluottamuksen puutetta.

Ainakin olen rauhallinen ja pitkäjänteinen, niistä on hyvä lähteä rakentamaan taitoa ylöspäin. Tässä lajissa on se hyvä puoli että aina on opittavaa :D

-Saara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti