keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Valmennus

Eilen kävi Riitta pitämässä meille tuntia. Koitettiin saada poni aktiiviseksi ja kuuliaiseksi. Etenkin käyttämään takajalkojaan. Ensin mentiin harjoitusta missä koitettiin saada se rentoutumaan käynnissä, mutta kaverilla oli niin touhotus päällä että siirryttiin ravi työskentelyyn. Mentiin tempon muutoksia Tavallinen ravi, reipas ravi, tavalinen ravi, hidasravi. Sitten hieman laukka harjoituksia eli voltin jälkeen nosto jolla saatiin poni ensin taipumaan asettumaan ja keskittymään. Ensimmäisillä kerroilla meni 10 metriä ennen kuin kaveri reagoi mutta parani loppua kohden. Kaiken kaikkiaan poni meni oikein hyvin ja nyt tiedetään miten jatkossa reenataan.

Vielä tarvisi löytää sopiva satula sekä hevoselle, että mulle. Tällä hetkellä mustangin 16-16,5" 33-leveä koulusatula. Paavolle se on liian matala sään kohdalta ja mulle se on huono koska jalat valuu eteen :/.
Kokeillaan seuraavaksi hööksin koulusatulaa joka on sama kuin Bissellä mutta koulusatula. Toivottavasti löytyy sopiva.
Ehdotuksia toki otetaan vastaan. oltava siis suorarunkoinen, lyhyt paneelinen, hyvällä säkätilalla ja muokattavalla rungolla ja  mieluusti myös ratsastajan asentoa on pystyttävä säätelemään.

Kuvia ei nyt ole kun ne on lauran kamerassa mutta ehkä tässä joku päivä :D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti