keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Arki normalisoituu

Nyt joulun jälkeen otin Paavon taas köpöttelemään pikku hiljaa. Ensimmäisenä päivänä käveltiin vain 20 min. hevonen oli niin tahmea ja kankea etten tohtinut pyytää siltä mitään. Hetken jopa mietin että onko se vieläkään ratsastus kunnossa.
Joulupukin tuoma mattesin vyö sovituksessa :)
Rauhallinen kävely ei kuitenkaan aiheuttanut uutta kipuilua joten seuraavana päivänä mentiin jo 40 min ja nyt pyysin hevosta jo asettumaan ja taipumaan. Koitin myös aktivoida todella jäykkää takapäätä mutta se ei juuri käynti työskentelyllä parantunut. Selän sain käyttöön lopulta ja hevonen kulki oksti takaa eteen. Siihen oli hyvä lopettaa.

Kuntoon laittaessa huomasin että Paavo ei haluaisi satulaa selkäänsä. Mietin että joo satula ei ihan istu sinne täydellisesti mutta olisiko se kuitenkin kipeä maha ja satula vyö mikä herraa ahdisti. Seuraillaan seuraillaan ja seuraillaan. Uusi satula etsinnässä, henri de rivel harkinnassa.

Tiistaina meni vika psyllium ja lauantaina kaikki hepot saa uudet madot. Toivottavasti nyt kaikki jo ohi eikä uusia kipuiluja enää tule. Nyt lomallaan Paavo on ollut ihan leikkisä ja touhukas, vaihtelevasti taas väsynyt ja omissa maailmoissaan. Ruokaa menee norsun määriä :O. Vettä myös juo normaalisti eli mahassa en uskoisi olevan vikaa... voisiko se kuitenkin olla selkä? Arvailua, arvailua ja arvailua...

hevosen omistaminen ei ole hauskaa kun hevonen sairastaa, ei kai minkään muunkaan eläimen :/. Oi miksi ne ei voi puhua :/. Otan Paavosta vielä laajan veren kuvan tuossa ensivuoden alusta niin nähdään onko se jotain lihas peräistä/ ravinto peräistä...

Tänään mennään taasen köpöttelemään suunnitelmissa onkin nyt alustava kahden viikon käynti-ravi kuntoutus jakso johon kuuluu hevosen mielenkiinnon mukaan 20-60min rauhallista jumppailua ja lihasten herättelyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti