torstai 15. lokakuuta 2015

Ensimmäinen ongelma

Eilen tuli Heli kengittään inkeroista <3 love it

Me lähettiin paavon kans samaan aikaan ratsasteleen ennen kun tulee pimeetä ja aloteltiin sillä neliö harjotuksella. Jostain syystä olen tottunut aloittamaan vasempaan kierrokseen joka lähti sujumaan ihan ok. Jostain syystä tuntui siltä että hevonen koittaa juosta alta pois. No jatkoin kuitenkin ja koitin saada sen rauhalliseksi ja keskittyneeksi. Se oli ihan ok kunnes vaihdettiin oikeaan kierrokseen.

Hmmmh no käynnissä puski ulkopohjetta vasten eikä pidätteet menny läpi, Ravissa se oli hieman paremmin avuilla ja päätinkin kokeilla mitenkäs tuo laukka lähtee sujumaan silläkin uhalla että hevonen ryöstää. No se oli kiltisti tekemässä sen mitä pyysin mutta kaikki pysähtyi kuin seinään hevonen pukitti ja jäi paikalleen jäpittämään. Ajattelin että TÄMÄ EI OLE NORMAALIA.

Vaihdoin takaisin vasempaan ja koitin tähän suuntaan laukkaa, tulos oli parempi ja niitä askeleita tuli sieltä. eivät vain olleet kauhean hyviä :/ hevonen tuntui jäykältä ja könötti menemään :/.
Hetken mentyäni päätin kokeilla laukkaa uudestaan oikeaan kierrokseen ja nyt se onnistui mutta edelleen puski kovasti ulkoapujen läpi. Pidätteet ei mene ollenkaan perille... Puhumattakaan asetuksesta. Kamalaa kun hevonen menee kuin laiva, seilailee miten sattuu...

Loppu oli onneksi paljon parempi kuin alku ja hevonen oli edes jotenkin avuilla. Aloitan ongelman purkamisen varusteista. Ensin käydään läpi satula, sitten hampaat, koska oireet selvästi viittaavat siihen että hevonen ei jostain syystä pysty suoriutumaan pyydetyistä tehtävistä. -.-"

Toivotaan että ongelma ratkeaa pian ei ole kivaa kun hepsua sattuu ;/.
Mietin myös vaihtoehtoa kun on tallikausi alkanut että onko se vaan seistä jäpittänyt samassa asennossa tarhassa ja tallissa jonka seurauksena olisi niin kovin jäykkä.

Palataan taas pian asiaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti