maanantai 28. elokuuta 2017

Barokkihevospäivä 27.8.2017

Käytiin pyörähtämässä Barokkipäivillä, tarkoitus oli ensin mennä sinne ilman hevosta mutta kun mietin asiaa niin totesin että kokemus on niin hieno että pakkohan sinne on hevonen viedä.

Aamu alkoi sunnuntaina klo 05.00 juotiin kotona kahvit, laitoin kisavermeet päälle ja lähdettiin tallille. Tallissa oli vastassa pirteä Paavo joka sai nukkua karsinassa vaikka kaverit oli pihalla. Ennen lähtöä nykeröitiin harja ja letitettiin häntä. Klo 06.30 saatiin Paavo sille mallille että matka kohti Ypäjää sai alkaa.

Paikan päällä oltiin ajoissa ja vaikka Ypäjällä  olikin huikean hyvät opasteet niin onnistuttiin silti olemaan aivan hukassa moneen kertaan. Lopulta löydettiin talli IV jossa meillä oli karsina paikka. Saatiin Paavo karsinaan ja roudattiin romut autosta talliin. Seuraavaksi mietittiin että mihin auto ja kärry oikein jätetään. Meidän onneksi pari muutakin lipi ihmistä oli sinne tulossa ja laitoin hänelle viestiä. Saimme siis auton parkkiin tallin taakse.

Kun lipi ihmiset saapuivat paikalle laitettiin hevoset kuntoon ja lähdettiin kävelemään kentälle päin. Sinne oli matkaa noin kilometri ja Paavo ei ole ollut koskaan muualla kuin kotikisoissa.
Hieman oli jännitävää miten matka menee ja millainen reitti sinne oikein kulkee. Onneksi meillä oli matkaoppaina kaksi jo kokeneempaa lipiä ja niiden ihmiset. Reitti kentälle olikin autoton pururata tyyppinen reitti, matkan varrella oli sillan alikulku joka oli Paavon mielestä hieman jännittävä, mutta koska kaikki muutkin uskalsi mennä sinne ja selvisi hengissä niin Paavokin uskaltautui sinne.

Alikululta oli enää lyhyt matka kentälle jonne päästiinkin suhteellisen mutkattomasti. Paavo oli jännittynyt mutta hallittavissa. Kentän reunalla jouduttiin hetki seisomaan ja odottamaan omaa vuoroa. Paavo ei oikein malttanut odottaa ja steppasi paikallaan.

pian päästiin kentälle ja oletin jotain kauhistuttavaa mutta ei, hevonen oli pinkeä mutta edelleen hallittavissa. Mentiin hieman ravia joka oli korkeaa ja reipasta. Pitkään mietin että uskallanko ottaa laukkaa vai räjähtääkö tuo otus käsiin. Päätin kuitenkin koettaa koska ei siinä mitään häviä.

Nostin laukan joka oli kovin jännittynyttä ja polki lähes paikallaan, Paavo myös rikkoi sen raville muutamaan kertaan. Kun totesin että se sujuu niin otettiin jälleen ravia. Pian esitys olikin ohi ja ihmiset alkoivat taputtaa, siinä paavo otti pari steppi askelta ja se oli siinä! huikea heppa!!!

Sitten olikin jo aika lähteä takaisin tallille päin. Radan jälkeen Paavo kävi sen verran kierroksilla että siihen oli turha yrittää ottaa ylimääräistä kontaktia. Paluu matka sujui myös hienosti. Jopa mennessä hieman jännittävä tunneli oli jo ihan vanha juttu ja siitä mentiinkin niin määrätietoisesti läpi :). Toki sen jälkeen tiellä oli kakka kasa jota piti sitten säikähtää :DD Ei tunnelissa mitään mutta kakkaa tiellä APUA. Loppu matka meni reippaasti ja siellä oli vielä matkanvarrella kenttä jossa meni hevonen, sitä toki piti tuijottaa ihmeissään mutta onneksi meillä oli maassa vielä taluttaja joka ratkaisi tämän tilanteen ja määrätietoisesti talutti herraa eteenpäin. Sitten oltiinkin jo tallissa. Riisuttiin Paavolta varusteet selästä, tarjottiin sille mash-elektrolyytti juoma ja lähdettiin itse katselemaan kisoja. Muutama rata ja väliaika show siinä tuijoteltiin ja lähdettiin kävelemään takaisin tallille.

Siellä pakattiin paavo autoon ja lähdettiin suunnistamaan kotiin päin. Matkalla kotiin oli pakko pysähtyä makeistukkuun ja samalla tsekata kuinka hevonen voi. todettiin että sen verran on jo vilpoinen että laitettiin kärryn tuuletus ikkunat kiinni.
Kun päästiin kotiin paavo tuli ylpeänä ulos kärrystä ja huusi kavereille olevansa kotona. Tallissa kävimme riisumassa suojat pois päältä ja mentiin laitumelle kavereiden kanssa. Matka tallista laitumelle meni jotakuinkin niin että paavo talutti minua, siinä hänelle totesinkin että ei se tarkoita sitä että jos vieraassa paikassa osaa käyttäytyä ettei kotona enää tarvitse :)

Oli siis onnistunut ja huikea reissu. Kannatti mennä, saatiin hyvä kokemus yleisöstä ja esiintymisestä vieraassa paikassa. Tästä on taas kiva jatkaa treenejä, sen verran kyllä kisa kuume nousi että kai se on pakko koittaa startti tälle kaudelle vielä ottaa.



Loppuun vielä pakko kiittää kaikkia jotka tämän mahdollisti <3 ja erityisen iso kiitos näille lipi ihmisille joilta saatiin turvaa ja tukea matkan ajaksi, oli ihana myös tutustua uusiin ihmisiin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti